Bezoek Hanoi Train Street: Wat je moet weten!

Gepubliceerd op 22 december 2022 om 18:00

Train Street, de blikvanger van Hanoi. Bijna niet voor te stellen dat er een trein door een smal straatje gaat waar ook nog eens mensen wonen. Helaas sinds een tijdje niet meer volledig toegankelijk voor toeristen om de veiligheid te waarborgen.

 

In 2019 moest een trein namelijk de straat vermijden omdat er te veel toeristen aanwezig waren op en langs het spoor.

 

Het is maar een klein straatje en het geweld van een langsrazende trein die maar enkele centimeters ruimte heeft aan de zijkant is niet mis. “Vroeger” was er een markt langs het spoor, maar door het massale selfie-toerisme heeft de Train Street een beetje aan uniekheid ingeleverd.

 

Ondanks dat Train Street gesloten is voor toeristen is er alsnog een manier om deze bezienswaardigheid te bezoeken!


Koffietje

Tegenwoordig dus zonder markt een stuk ‘leger’ en maar op een beperkte manier toegankelijk, namelijk door een drankje te doen bij een van de koffiezaakjes/cafés langs het spoor. Loop hiervoor richting P. Trán Phú door te navigeren naar Mia Coffee (je ziet op Google Maps de spoorlijn door de straat lopen). Eenmaal aangekomen zul je een bewaker zien en een hekwerk met ‘Stop – Police’.

 

Niet getreurd, want de koffiezaakjes en cafés langs het spoor kunnen natuurlijk niet zonder klanten. Vlak voor het hekwerk staan ‘proppers’ die je maar wat graag een drankje aanbieden langs het spoor. Onder begeleiding van een local mag je vervolgens langs de bewaker en loop je langs het spoor richting het koffiezaakje/café.


Egg Coffee

Neem een hapje/drankje, zoals de lokale specialiteit Egg Coffee en maak na het afrekenen nog wat foto’s. Let wel op, volgens de regels mag je het spoor niet oversteken, hier staat een boete van 500.000 Vietnamese Dong op (+/- € 20,00). Ik betrad zelf heel kort voor de foto even het spoor. Niet helemaal de bedoeling maar met een beetje gezond verstand kan het prima. Ik was er namelijk op een heel rustig moment in de middaguren.


Treintijden

De treinen komen pas in de avonduren (rond 21:00 en later) op doordeweekse dagen en in het weekend/vakanties ook in de ochtend. Iets om rekening mee te houden. Het zal dan in ieder geval een stuk drukker zijn.

Treintijden (Háo Háo Coffee)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.