Blogs - Azië

Azië is het grootste continent ter wereld, bekend om zijn diversiteit aan culturen, talen, landschappen en keukens. Van de weelderige tropische stranden van Thailand en Indonesië tot de rijke geschiedenis en culturele schatten van Vietnam en Cambodja, bieden deze landen een onvergetelijke reiservaring vol avontuur, gastvrijheid en diversiteit.


Thailand

Een rijke cultuur en geschiedenis, zichtbaar in de vele tempels, paleizen en historische bezienswaardigheden.

 

4-weekse reisroute Thailand

Maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in het prachtige Thailand! Deze ultieme 4-weekse reisroute neemt je mee op een betoverende reis door enkele van de meest fascinerende bestemmingen in het land.

Lees meer »

Hike naar de Dragon Crest, het mooiste viewpoint van Krabi

Genieten van een panoramisch uitzicht over het bos, de lijmstenen kliffen en eilanden in de zee? Het Khao Ngon Lak natuurgebied biedt hiervoor het perfecte viewpoint: de Dragon Crest, ook wel bekend als het Khao Ngon Lak Viewpoint. Hoe je er komt, hoe de hike eruitziet en wat zeker handig is om mee te nemen lees je in deze blog!

Lees meer »

De smaken van Chiang Mai: Kookcursus in Noord-Thailand

Als culinair liefhebber kon ik niet weerstaan aan de verleiding om de lokale keuken te ontdekken en meer te leren over de heerlijke Thaise gerechten. Chiang Mai staat bekend om zijn culinaire tradities en is een ideale bestemming om een authentieke kookcursus te volgen. De Thaise keuken is wereldberoemd om zijn smaakvolle gerechten, met zijn kenmerkende balans tussen zoet, zuur, zout en pittig.

Lees meer »

Bezoek Koh Panyee: Thailand's drijvende eiland

Koh Panyee is een unieke bestemming die je zeker niet mag missen tijdens een reis naar Thailand. De prachtige omgeving, de rijke geschiedenis en de gastvrije gemeenschap maken het een onvergetelijke ervaring. Als je ooit de kans krijgt om dit eiland te bezoeken, moet je deze zeker aangrijpen! 

Lees meer »

Vietnam

Veel historie door onder andere de American War, maar ook een land dat rijk is aan diverse prachtige UNESCO werelderfgoed bezienswaardigheden.

 

Reisroute Vietnam (28 dagen) - mijn ervaringen & tips!

Vietnam, een land dat bekend staat om prachtige landschappen, een indrukwekkende historie, een heerlijke lokale keuken, vriendelijke bevolking en bovenal de toegankelijkheid voor reizigers. Doordat het land redelijk smal is en een S-vorm heeft is de gemiddelde route redelijk vastgesteld, waarbij je met name in midden Vietnam diverse keuzes hebt.

Lees meer »

Hostel tips in Vietnam - mijn ervaringen

Met nagenoeg geen hostel ervaring (slechts 1x in Rome) vertrok ik naar Vietnam voor een 30-daagse route. Hier heb ik vrijwel meteen gemerkt dat een goed hostel verantwoordelijk is voor een groot deel van je bezoek aan een plek. Om je te helpen met de zoektocht naar het perfecte hostel heb ik daarom deze mini gids voor je uitgewerkt. Hierin staan de hostels waarin ik verbleven heb tijdens deze route, inclusief mijn ervaringen.

Lees meer »

Kosten voor 1 maand reizen in Vietnam

Vietnam is een heel toegankelijk land voor reizigers. Naast de prachtige landschappen, heerlijke lokale keuken en de vriendelijke bevolking is het voor reizigers eenvoudig om van a naar b te geraken. Anderzijds is het ook heel toegankelijk voor de portemonnee, want na een kleine maand door Vietnam te hebben gereisd kan ik met eerlijkheid zeggen dat het écht heel goed betaalbaar is. Zolang je maar een beetje op let, maar dat is misschien wat te cliché.

Lees meer »

Reizen met de bus in Vietnam - wat je moet weten

Er wonen zo’n 99 miljoen mensen in Vietnam en de afstand van de 2 meest voornaamste start-/ eindpunten van een reisroute (hoofdstad Hanoi naar Saigon) is zo’n 1.715 kilometer. De meest kostefficiënte manier om van A naar B te komen in dit grote land is dan ook de bus. Zelf heb ik er regelmatig gebruik van gemaakt en heb ik aan de hand daarvan een kleine gids gemaakt.

Lees meer »

Een indrukwekkende dagtour: DMZ & Vinh Moc Tunnels (Hue)

Een keizerlijk stadje dat een belangrijke rol speelde tijdens de vreselijke Amerikaanse oorlog in de jaren 70: Hue. De blikvanger van Hue is de keizerlijke stad, maar er is ook meer te leren over de oorlog met de Amerikanen. Iets dat ik iedereen absoluut zou aanraden om een beter beeld te kunnen vormen over hoe het land zich ontwikkeld heeft de afgelopen jaren. Ik heb hiermee namelijk veel meer respect gekregen voor het land en de lokale bevolking.

Lees meer »

Bezoek Hanoi Train Street: Wat je moet weten!

Train Street, de blikvanger van Hanoi. Bijna niet voor te stellen dat er een trein door een smal straatje gaat waar ook nog eens mensen wonen. Helaas sinds een tijdje niet meer volledig toegankelijk voor toeristen om de veiligheid te waarborgen.

Lees meer »

Indonesië

Een prachtig land met talloze eilanden en culturen.

 

4-weekse reisroute Indonesië

Indonesië is een land van ongekende diversiteit en schoonheid. Het bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en biedt een mix van rijke culturen, adembenemende landschappen en overheerlijk eten. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met invloeden uit verschillende landen zoals India, China en Nederland. De bevolking is zeer divers en spreekt meer dan 700 talen en dialecten. Met een tropisch klimaat is Indonesië een ideale bestemming is voor zon- en strandliefhebbers.

Lees meer »

11 dagen Java | Mijn ervaringen en tips

Java is een mix van natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en cultuur, en bruisende steden. Het grootste eiland van Indonesië heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en geschiedenis.

Lees meer »

16-daagse reisroute Bali | Mijn ervaringen en tips

Bali, ook wel het eiland van de Goden genoemd, is een Indonesisch paradijs dat bekend staat om zijn adembenemende stranden, rijke cultuur en prachtige natuurlijke schoonheid. Het eiland biedt een perfecte combinatie van ontspanning en avontuur, met tal van activiteiten zoals surfen, snorkelen, wandelen door de rijstvelden en yoga.

Lees meer »

Borobudur: Bezoek 's werelds grootste Boeddhistische tempel

De Candi Borobudur, gelegen in Midden-Java, is de grootste Boeddhistische tempel ter wereld. De tempel dateert uit de 9e eeuw en is een imposant bouwwerk dat je met je eigen ogen gezien moet hebben om te geloven dat het echt is. De details in de tempel en het verhaal erachter maken het niet voor niets ’s werelds grootste Boeddhistische tempel.

Lees meer »

Prambanan: Uniek Hindoe-Javaans tempelcomplex!

Samen met de Borobudur vormt de Prambanan een van de hoofdredenen voor reizigers om Jogjakarta te bezoeken. De twee tempels zijn allebei de grootste in hun eigen categorie: Borobudur is ’s werelds grootste Boeddistische tempel, terwijl de Prambanan het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië is. Dit maken de tempels twee van de meest unieke plekken om te bezoeken tijdens je reis door Java.

Lees meer »

5 prachtige uitzichtpunten op Nusa Penida

Nusa Penida kent talloze uitzichtpunten, waarbij de ene nog een mooier uitzicht biedt dan de ander. Doordat Nusa Penida een vulkanisch eiland is, kent het een mooie grillige kustlijn. Het prachtige blauwe water, al het groen op de rotsen en de hoge golven die tegen de rotsen klappen maken het de perfecte plek om te genieten van het moment en tot rust te komen.

Lees meer »

De ultieme reisgids voor 5 dagen op Nusa Penida & de buureilanden

Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan, de drie eilanden ten oosten van Bali, zijn een onmisbare bestemming als je naar Bali gaat. Met hun ongerepte stranden, kristalheldere wateren, prachtige onderwaterwereld en spectaculaire landschappen, zijn de eilanden een unieke bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, ontspanning en prachtige fotospots.

Lees meer »

Is de Mount Batur het beklimmen waard?

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring in Ubud, dan is een zonsopkomst tour naar de Mount Batur vulkaan zeker de moeite waard. Het beklimmen van deze actieve vulkaan is niet alleen een leuke fysieke uitdaging, maar biedt ook een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap van Bali.

Lees meer »

Homestay in Bali: een authentieke ervaring

De populariteit van Bali is de afgelopen jaren steeds meer toegenomen. Het Indonesische eiland herbergt adembenemende natuur, vulkanen, grote golven voor surfers, prachtige stranden en kliffen en historische tempels. Naast de prachtige omgeving is er één ding dat nog mooier en authentieker is: het echte Balinese leven ontdekken tijdens een homestay.

Lees meer »

Cambodja

Een indrukwekkend land met een rijke historie en 's werelds grootste Religieuze monument..

 

Angkor Wat bezoeken: tips, informatie en kosten

Het bezoeken van de Angkor Wat is een van je hoogtepunten tijdens je reis door Cambodja. Wetende dat er zo’n 298 tempels in het Angkor Wat Tempelcomplex zijn maakt een goede voorbereiding extra belangrijk. Zo kun je het maximale uit je bezoek aan de tempels halen.

Lees meer »

Inspiratie voor je volgende reis!

Zodat jij alleen nog maar hoeft te boeken en al het moois dat de wereld te bieden heeft kan gaan ontdekken!


Informatie

Disclaimer

Vragen of opmerkingen?