5 prachtige uitzichtpunten op Nusa Penida

Gepubliceerd op 31 maart 2023 om 18:00

Nusa Penida kent talloze uitzichtpunten, waarbij de ene nog een mooier uitzicht biedt dan de ander. Doordat Nusa Penida een vulkanisch eiland is, kent het een mooie grillige kustlijn. Het prachtige blauwe water, al het groen op de rotsen en de hoge golven die tegen de rotsen klappen maken het de perfecte plek om te genieten van het moment en tot rust te komen.

 

Mocht je een drone hebben zijn dit stuk voor stuk unieke plekken om beelden te maken. Voor liefhebbers van fotografie is Nusa Penida zonder twijfel het perfecte eiland!


1000 Islands Viewpoint

Het 1000 Islands Viewpoint is bekend van het Lamphu Treehouse, een van de meest fotogenieke plekken van Nusa Penida. Ook zonder een bezoek aan deze boomhut kun je absoluut een prachtig uitzicht krijgen vanuit het 1000 Islands Viewpoint. Om namelijk een nacht te boeken bij het Lamphu Treehouse moet je heel goed kunnen plannen, want het is vaak al maanden vooruit geboekt.


Het
uitkijkpunt geeft je een prachtig uitzicht op de kustlijn en de vele kleine eilandjes voor de kust; inclusief de diamantvormige rots die boven het water pronkt op Diamond Beach. De ligging aan de oostkant maakt het een ideale plek om te bezoeken voor de zonsopgang, waarmee je de dag meteen op de best mogelijke manier kan starten. Door de lokale bevolking wordt deze plek ook wel Pulau Seribu genoemd, maar het staat langs de weg duidelijk aangegeven als Thousand Islands Viewpoint.

 

Entree: 10.000 Rupiah


Manta Point

Manta Point is niet alleen de meest populaire plek om te zwemmen met mantaroggen, maar is ook een fantastisch uitzichtpunt. Als je aan het begin van de ochtend komt heb je een grote kans om enkele mantaroggen zien zwemmen in het water. Dit in combinatie met het adembenemende uitzicht op de kustlijn maakt het een uniek uitzichtpunt op Nusa Penida.

 

Je betaalt geen entree om Manta Point te bezoeken, wel zijn er enkele lokale verkopers aanwezig die je maar wat graag een kokosnoot verkopen. Ze zijn erg vriendelijk en maken een kort praatje met je, natuurlijk in de hoop dat je sneller iets van ze koopt.

 

Entree: N/A


Paluang Cliff

De drukte rondom Kelingking Beach vermijden, maar toch een mooi uitzicht hebben op de unieke T-Rex Beach? Paluang Cliff is een plek vlakbij Kelingking Beach met zijn eigen verbazingwekkende landschap. Het is slechts 5 minuten rijden van Kelingking en is een geweldige alternatieve plek met uitzicht op de Kelingking T-rex van de andere kant, zonder de drukte

 

Bij de Paluang Cliff zijn schommels en fotoplatforms, plus een Balinese tempel met een eigenzinnig autotempeltje, ook wel bekend als de 'autotempel' van Nusa Penida.

 

Entree: N/A


Saren Cliff

Bij het bezoeken van Saren Cliff is het goed om te weten dat je het laatste gedeelte (zo’n 1,5 KM) van de route over een hele hobbelige, maar ook onverharde weg zal moeten rijden. Toen ik er was had het een dag ervoor nog geregend, waarna het ’s onverharde stuk ook deels modderig was. Let dus goed op als je zelf met de scooter gaat! Het stuk is absoluut niet comfortabel, maar het uitzicht zal absoluut de moeite waard zijn! Daarbij is het eigenlijk het enige uitzichtpunt op het eiland dat ik bezocht heb dat ietwat lastiger te bereiken was.

 

Entree: N/A


Teletubbies Hills

Met een creatieve fantasie kun je prima inbeelden waarom men dit uitzichtpunt vernoemd heeft naar de heuvels uit de populaire kinderserie. Mocht je niet in het regenseizoen (november – april) gaan is de kans groot dat de heuvels niet zo groen zijn, dus dan is het bezoek misschien niet de moeite waard. Het ligt redelijk op de route richting Manta Point, maar ook redelijk dichtbij onder andere Diamond Beach aan de oostkant van Nusa Penida.

 

Entree: N/A


Benieuwd naar de andere 2 Nusa Eilanden?

Lees meer over Nusa Ceningan & Nusa Lembongan in mijn 5-daagse reisroute voor de drie Nusa Eilanden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.