Hike naar de Dragon Crest, het mooiste viewpoint van Krabi

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 18:00

Genieten van een panoramisch uitzicht over het bos, de lijmstenen kliffen en eilanden in de zee? Het Khao Ngon Lak natuurgebied biedt hiervoor het perfecte viewpoint: de Dragon Crest, ook wel bekend als het Khao Ngon Lak Viewpoint. Hoe je er komt, hoe de hike eruitziet en wat zeker handig is om mee te nemen lees je in deze blog!


Voorbereiding

  • Ik heb een enkeling op sandalen zien lopen, lijkt me niet heel fijn om je een weg tussen de stenen te vinden. Wandelschoenen zijn wat mij betreft het beste, maar ik heb ook enkele mensen gezien met sportschoenen.
  • Ga je net zoals ik voor de zonsopkomst? Een handige hoofdzaklamp maakt het hiken een stuk gemakkelijker, zo heb je niets in de hand en is je looppad goed verlicht.
  • Zoals bij iedere hike: neem minimaal 1 tot 1,5 liter water mee en zorg voor voldoende suikers om je energieniveau op peil te houden. Op weg naar het startpunt van de hike kom je langs enkele 7-Eleven’s, hier heb je voldoende keuze.
  • Je bevindt je weliswaar beschut in een bos, maar het is nog altijd behoorlijk warm. Ik heb geen last gehad van insecten, dus je kunt daarom prima een korte sportbroek en T-shirt dragen.

Hoe kom je er?

Het natuurpark ligt op zo’n 40 minuten rijden van Krabi centrum. Zelf heb ik een scooter gehuurd om ernaartoe te rijden. De wegen zijn in prima conditie, langs de weg word je er zo nu en dan zelfs nog aan herinnerd dat je in Thailand links moet rijden, haha!

 

Eenmaal bij het park aangekomen wijst de scooter parking zich vanzelf, hier zijn overigens geen extra (parkeer)kosten aan verbonden. Wel zul je bij het loket voor 200 Baht een entreeticket moeten kopen. Als je vroeg in de ochtend gaat heb je de kans dat er nog niemand zit, dan zul je de entree moeten betalen als je weer beneden bent.


De hike

Het startpunt van de hike is misschien wat onduidelijk omdat er een bord staat met “CLOSED 2 PM". Je kunt vanuit het ticket loket gewoon rechtdoor langs het bord lopen, daar zul je op het informatiebord zien dat de hike zo’n 3,7KM lang is. Deze 3,7KM zul je in ongeveer 1 uur en 15 minuten afleggen als je een intermediateconditie hebt. Het is zeker geen hike die je eventjes doet, dus een beetje conditie is absoluut nodig.


Het eerste deel van de hike is het steilste. Hier krijg je nagenoeg geen tijd om je benen even rust te geven, want je bent jezelf voortdurend tussen de stenen een weg naar boven aan het vinden. Dit is overigens goed te doen naar boven, naar beneden is het goed opletten.

 

Zodra je ongeveer 30 minuten onderweg (1,5 KM) bent zul je bij de trappen komen. Als je de trappen hebt gehad kun je even pauzeren, wat ik zelf absoluut aan zou raden. Met de extra energie kun je namelijk het tweede, gemakkelijkere deel van de hike in een keer doen.

Een voorbeeld van een wat lastiger stuk van de hike, waar het touw handig van pas komt!

De laatste 2,2 KM naar boven zijn een stuk gemakkelijker en bevatten enkele vlakke stukken. Je zult ook wat lastigere stukken krijgen, maar hier hangt een touw aan de zijkant om je naar boven te helpen. Onderweg kom je nog enkele kilometerbordjes tegen die signaleren hoeveel KM je onderweg bent.



Het uitzichtpunt!

Eenmaal zo goed als boven is het nog langs een paar viewpoints lopen voor je bij het Dragon Crest viewpoint bent. Dit is te herkennen aan de prikkeldraad en het “niet toegestaan” bord richting de stenen rots. Eenmaal genietend van het uitzicht ben je al snel vergeten dat je een hike achter de rug hebt. 

 

Het beklimmen van de rots is op eigen risico en kan op een boete van 2.000 Baht komen te staan. Mij was dit het risico waard, want de foto die je kunt maken is absoluut een unieke! Ik wil je overigens niet stimuleren om hetzelfde als mij te doen, neem hiervoor zelf op het moment dat je er bent de beslissing of het goed voelt.

Veel succes met de hike!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.