Prachtige Zwitserse bergpassen

Gepubliceerd op 14 december 2023 om 18:00

Ontdek de Splügen pass, de San Bernardino pass en de Furka pass

De Zwitserse Alpen zijn een wonderland van adembenemende landschappen en epische bergpassen, en twee juweeltjes die er tussenuit springen zijn de Splügen pass en de San Bernardino pass. In deze blog vind je meer informatie over het verkennen van deze hooggelegen wonderen die Zwitserland verbinden met de aangrenzende regio's. Tot slot nog de Furka pass als bonus!

Splügen Pass (Switzerland) - Woltotravel.com

Splügen pass: Waar Zwitserse en Italiaanse charmes elkaar ontmoeten

De Splügen pass, in het Italiaans ook wel Passo dello Spluga genoemd, is een historische bergpas die het Zwitserse kanton Graubünden verbindt met de Italiaanse regio Lombardije. Deze oude handelsroute biedt je een kleine blik in het verleden en tegelijkertijd enkele van de meest spectaculaire uitzichten over de Alpen.


    Een paar feiten

    • Afstand: 8.8 KM
    • Hoogteverandering: + 650 meter
    • Gemiddeld stijgingspercentage 7,4%
    Splügen Pass (Switzerland) - Woltotravel.com
    Splügen Pass (Switzerland) - Woltotravel.com

    Hoe kom je er?

    Er zijn niet veel grote steden in de buurt van de Splügen pass, dus je zult waarschijnlijk minstens een uur moeten rijden om bij het startpunt in Splügen te komen. Ik verbleef in Bellinzona, vlakbij Locarno, en vanaf daar kostte het me ongeveer een uur om bij het startpunt te komen. Vanaf Locarno is het ongeveer 75 minuten rijden.


    De rit

    Rijden door de Splügen pass is een avontuur op zich. De bochtige weg, geflankeerd door torenhoge bergtoppen, geeft je het gevoel door een wonderland te rijden. Er zijn talloze haarspeldbochten, die zorgen voor dat epische bergpasgevoel. Als je op een motor zit, wordt het extra leuk! De wegen waren in prima staat de laatste keer dat ik er was (september 2023).

    Splügen Pass (Switzerland) - Woltotravel.com

    Winter Wonderland

    In de winter verandert de Splügen pass in een sneeuwparadijs. Skiërs en snowboarders trekken massaal naar de nabijgelegen resorts om te genieten van ongerepte pistes en berghutten. Tijdens de wintermaanden is de Splügen pass gesloten voor verkeer. Normaliter is de pass geopend van mei-oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden.


    San Bernardino Pass: Een bergpas die vaak overgeslagen wordt

    De San Bernardino Pass is een bergpas in het Zwitserse kanton Graubünden. Deze pas wordt vaak over het hoofd gezien, omdat er nu ook een tunnel is om het gebergte te doorkruisen. Vroeger gebruikten ze de bergpas om van Mesocco naar Hinterrhein te komen.

    San Bernardino Pass (Switzerland) - Woltotravel.com

    Feiten:

    • Afstand: 30,6 KM (van Hinterrhein naar Mesocco)

    • Tijd: Ongeveer 45 minuten (auto)

    • Hoogte: 2.065m

    San Bernardino Pass (Switzerland) - Woltotravel.com

    De mooie route

    De pas wordt gekenmerkt door talloze haarspeldbochten, die zorgen voor een bijzonder rijavontuur. reis Tijdens de klim word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht op Lake Moesola en het pittoreske stadje San Bernardino.

     

    Openingsmaanden

    De San Bernardino Pass is ook gesloten tijdens de koudere wintermaanden, en het duurt meestal tot begin juni voordat de sneeuw volledig is gesmolten. Vanaf juni blijft de pas open tot oktober.


    Wandelen of fietsen

    Voor wandelaars en fietsers bieden beide bergpassen verschillende mogelijkheden om actief te blijven tijdens je reis naar Zwitserland. Ik heb veel mensen over beide passen zien fietsen, maar je kunt ook op zoek gaan naar een wandelroute langs de passen.


    Furka pass (Wallis)

    Furka Pass, een van Zwitserland's meest adembenemende bergpassen. Deze kronkelende alpine route is beroemd vanwege zijn verschijning in de iconische James Bond-film "Goldfinger" en biedt adembenemende uitzichten op besneeuwde toppen, glinsterende gletsjers en trapsgewijze watervallen. Maak een spannende rit langs de haarspeldbochten en dompel jezelf onder in hetzelfde adembenemende landschap van de filmset.

    Furka Pass (Switzerland) - Woltotravel.com

    Andere prachtige bestemmingen in Zwitserland!

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.