Bezienswaardigheden voor een 3 daagse citytrip naar Londen

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 18:00

Welkom in Londen, waar eeuwenoude geschiedenis en moderne archictectuur hand in hand gaan. Van de iconische Big Ben tot de bruisende straten van Covent Garden, ontdek de magie van deze bruisende metropool. Het is bij uitstek een van de populairste bestemmingen voor een citytrip in Europa. Wat je dan absoluut niet mag missen tijdens een weekend in Londen lees je in deze blog!


Vanuit het vliegveld naar het centrum

Afhankelijk van het vliegveld waar je zal landen zijn er diverse opties om naar het centrum te reizen. Ik landde zelf op Londen Stansted en nam vanuit hier de bus richting het Liverpool Street treinstation. Dit was namelijk de dichtstbijzijnde stop bij mijn accommodatie voor het weekend. Vooraf via Omio meteen een retourticket gekocht, wat me € 30,00 kostte.

 

Een andere optie is nog het nemen van de trein (tickets kun je ook via Omio kopen) dan wel een taxi.


Vervoer in Londen

Eenmaal in het centrum zal je overweldigd zijn door enerzijds de talloze hoogtepunten die je kan bezoeken, anderzijds de afstand die je daarvoor moet overbruggen. Daarvoor is de Metro een ideale oplossing, waarbij je voor het gemak een weekendkaart kan kopen (Oyster Card). Deze geeft je namelijk recht op onbeperkt reizen in zone 1 en 2.

 

Verder kun je met de typische Dubbeldekker bussen ook gemakkelijk van a naar b reizen in de stad. Heb je meteen die unieke Londen ervaring te pakken!


Waar te verblijven?

Zelf zat ik in het Wombat’s City hostel, gelegen vlakbij de alom bekende Tower Bridge. Prima hostel voor als je alleen op citytrip gaat om andere reizigers te ontmoeten en om de duurdere prijzen van een hotel te vermijden.


De 15 hoogtepunten voor een weekend Londen:

Van de alom bekende hoogtepunten tot de minder bekende, maar net zo unieke hoogtepunten!


Dag 1. De klassiekers!

In totaal wandel je zo’n 1,5 uur om vanuit Buckingham Palace naar Covent Garden te gaan. Uiteraard met de nodige tussenstops!


  1. Buckingham Palace

Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse monarch, is een architectonisch meesterwerk gelegen in het hart van Londen. De wisseling van de wachtsceremonie aan de poorten is een essentiële ervaring en biedt een glimp van de koninklijke tradities die al eeuwenlang standhouden.

 

In de zomermaanden kun je de Koninklijke tuin in het paleis bezoeken. Voor meer informatie en tickets kun je op de officiële site van het paleis terecht.


  1. Westminster Abbey

Westminster Abbey, een meesterwerk van gotische architectuur, is een kronings- en begraafplaats voor Britse monarchen. Het interieur toont prachtig gebrandschilderd glas, ingewikkelde kapellen en de Poets' Corner, ter ere van literaire figuren.

 

Tickets koop je ook hier eenvoudig online.

 

Vlakbij de Westminster Abbey vind je nog de bekende Downing Street, ook wel bekend als het politieke epicentrum van het Verenigd Koninkrijk. Hier bevindt zich de officiële residentie van de Britse premier, nummer 10 Downing Street. De straat zelf is afgesloten voor het publiek, maar het blijft een symbolische en historische locatie die een belangrijke rol speelt in de Britse politiek.


  1. Big Ben

De alom bekende foto van Londen die je op de gemiddelde ansichtkaart terug ziet: Big Ben, officieel bekend als de Elizabeth Tower, staat hoog naast het Palace of Westminster en de rivier de Theems. Deze iconische klokkentoren, met zijn resonerende klokken, is een symbool van de rijke geschiedenis van Londen.

 

Het is de eye catcher van Londen, dus bereid je voor op drukte als je later in de ochtend de klokkentoren bezoekt.

    1. London Eye

    Vanuit de Big Ben kijk je al uit op de volgende bezienswaardigheid: London Eye. De London Eye, een iconisch reuzenrad aan de South Bank van de Theems, biedt panoramische uitzichten over de skyline van de stad.

     

    Een rit in een van de glazen capsules van de London Eye biedt uitzicht op bezienswaardigheden zoals de kathedraal Saint Paul, de Shard en het parlementsgebouw.


    1. Milennium Bridge

    De Millennium Bridge, een moderne hangbrug strekkend over de Theems, die St. Paul’s Cathedral verbindt met Tate Modern en Shakespeare’s Globe Theatre. Het strakke ontwerp en panoramische uitzichten van de brug maken het een populaire plek voor zowel lokale bewoners als toeristen


    1. St. Paul’s Cathedral

    Aan de overkant van de Millenium Bridge vind je de St. Paul’s Cathedral, een architectonisch meesterwerk dat bekendstaat om zijn majestueuze koepel. De koepel is een van de grootste ter wereld en dient als een opvallend kenmerk van de Londense skyline.


    1. Covent Garden

    Sluit de dag af in de Covent Garden, een levendig district in het West End van Londen. In Covent Garden kun je onder andere winkelen, dineren en genieten van straatvoorstellingen. De historische markt, omgeven door trendy boetieks en theaters, creëert een energieke sfeer.

     

    Neal’s Yard, een verborgen juweeltje in Covent Garden, is een kleurrijke binnenplaats vol met eigenzinnige winkels, gezondheidswinkels en gezellige cafés. De levendige sfeer en unieke architectuur creëren een pittoreske en Instagramwaardige ontsnapping. Zoek een leuk plekje om te dineren en sluit daarmee de dag in Londen goed af!


    Dag 2. Ontdekken, shoppen en culinair genieten!


    1. The Shard

    The Shard, het hoogste wolkenkrabber van West-Europa, domineert de skyline van Londen. De strakke glazen buitenkant en futuristisch ontwerp herbergen een observatiedek met adembenemend uitzicht over de stad. ‘s Avonds transformeert The Shard tot een lichtgevende baken, dat een betoverende gloed werpt over het stedelijke landschap.

    1. Tower Bridge

    Tower Bridge, een staaltje van ingenieurskunst, overspant de rivier de Theems en heeft een prachtige combinatie van gotische en victoriaanse architectuurstijlen. Zo kun je de hooggelegen loopbruggen verkennen voor panoramische uitzichten en duiken in de geschiedenis bij de Tower Bridge Exhibition, die de evolutie en betekenis ervan belicht.


    1. Tower of London

    De Tower of London, een door UNESCO erkend Werelderfgoed, is een historisch fort met een rijke en soms duistere geschiedenis. Met de kroonjuwelen, de White Tower en het middeleeuwse Whitehall Palace, nodigt het complex bezoekers uit om zich onder te dompelen in eeuwen van koninklijke geschiedenis, intriges en gevangenneming.


    1. Borough Market

    Borough Market, de beroemde Londense markt voor heerlijk eten en verse producten, biedt een  gevarieerd culinair aanbod. Van ambachtelijke kazen tot internationaal streetfood, het is de perfecte plek voor fijnproevers (en liefhebbers) die culinair Londen willen verkennen.


    Op naar hartje Londen!

    Vanuit Borough Market kun je het beste met de metro gaan, omdat het anders best een lang stuk (1 uur) lopen is.


    1. Oxford Street

    Oxford Street, een van ‘s werelds beroemdste winkelbestemmingen, is een levendige straat bekleed met flagship stores, modieuze boetieks en warenhuizen. Het is een paradijs voor shopaholics die op zoek zijn naar de nieuwste trends en iconische Britse merken.

     

    1. Trafalgar Square

    Trafalgar Square, een centrale ontmoetingsplaats, is omgeven door iconische bezienswaardigheden zoals de National Gallery en de Nelson’s Column. Fonteinen, standbeelden en culturele evenementen maken het een dynamische ruimte in het hart van Londen.


    1. Ontdek Chinatown

    Chinatown, gelegen in de wijk Soho, is een bruisend cultureel gebied at je meeneemt in de rijke tradities van de Aziatische gemeenschap. Van levendige straten tot kleurrijke lantaarns, de sfeer ademt de authentieke geest van China. Talloze restaurants, markten en winkels bieden een overvloed aan heerlijke gerechten, traditionele producten en een levendige sfeer.


    1. Kensington Palace

    Kensington Palace is een historische koninklijke residentie met een rijke geschiedenis, gelegen in Kensington Gardens. Het aangrenzende park van het paleis is een uitgestrekt groen gebied dat uitnodigt tot ontspanning en wandelingen. De formele tuinen, de Italian Gardens, en het schilderachtige The Long Water zorgen voor een mooie, relaxte sfeer. Voor even ontsnappen uit de drukte van het centrum! Wat mij betreft de ideale afsluiter van een weekend in Londen!

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.