Blogs

Ontdek de prachtige plekken die je online of bij vrienden op Instagram hebt gezien en ga goed voorbereid op pad!


Paklijst backpacken - alles wat je nodig hebt!

M’n eerste keer backpacken, wat heb ik nu allemaal nodig? Een vraag die ik mezelf stelde voor ik aan mijn 3-maandelijks avontuur door Zuidoost Azië begon. Om je te helpen bij de voorbereiding van je reis deel ik in deze blog mijn volledige paklijst; inclusief mijn eigen ervaringen met deze lijst en wat ik nog zou toevoegen / weglaten.

Lees meer »

Homestay in Bali: een authentieke ervaring

De populariteit van Bali is de afgelopen jaren steeds meer toegenomen. Het Indonesische eiland herbergt adembenemende natuur, vulkanen, grote golven voor surfers, prachtige stranden en kliffen en historische tempels. Naast de prachtige omgeving is er één ding dat nog mooier en authentieker is: het echte Balinese leven ontdekken tijdens een homestay.

Lees meer »

Angkor Wat bezoeken: tips, informatie en kosten

Het bezoeken van de Angkor Wat is een van je hoogtepunten tijdens je reis door Cambodja. Wetende dat er zo’n 298 tempels in het Angkor Wat Tempelcomplex zijn maakt een goede voorbereiding extra belangrijk. Zo kun je het maximale uit je bezoek aan de tempels halen.

Lees meer »

Reisroute Vietnam (28 dagen) - mijn ervaringen & tips!

Vietnam, een land dat bekend staat om prachtige landschappen, een indrukwekkende historie, een heerlijke lokale keuken, vriendelijke bevolking en bovenal de toegankelijkheid voor reizigers. Doordat het land redelijk smal is en een S-vorm heeft is de gemiddelde route redelijk vastgesteld, waarbij je met name in midden Vietnam diverse keuzes hebt.

Lees meer »

Kosten voor 1 maand reizen in Vietnam

Vietnam is een heel toegankelijk land voor reizigers. Naast de prachtige landschappen, heerlijke lokale keuken en de vriendelijke bevolking is het voor reizigers eenvoudig om van a naar b te geraken. Anderzijds is het ook heel toegankelijk voor de portemonnee, want na een kleine maand door Vietnam te hebben gereisd kan ik met eerlijkheid zeggen dat het écht heel goed betaalbaar is. Zolang je maar een beetje op let, maar dat is misschien wat te cliché.

Lees meer »

Hostel tips in Vietnam - mijn ervaringen

Met nagenoeg geen hostel ervaring (slechts 1x in Rome) vertrok ik naar Vietnam voor een 30-daagse route. Hier heb ik vrijwel meteen gemerkt dat een goed hostel verantwoordelijk is voor een groot deel van je bezoek aan een plek. Om je te helpen met de zoektocht naar het perfecte hostel heb ik daarom deze mini gids voor je uitgewerkt. Hierin staan de hostels waarin ik verbleven heb tijdens deze route, inclusief mijn ervaringen.

Lees meer »

Een indrukwekkende dagtour: DMZ & Vinh Moc Tunnels (Hue)

Een keizerlijk stadje dat een belangrijke rol speelde tijdens de vreselijke Amerikaanse oorlog in de jaren 70: Hue. De blikvanger van Hue is de keizerlijke stad, maar er is ook meer te leren over de oorlog met de Amerikanen. Iets dat ik iedereen absoluut zou aanraden om een beter beeld te kunnen vormen over hoe het land zich ontwikkeld heeft de afgelopen jaren. Ik heb hiermee namelijk veel meer respect gekregen voor het land en de lokale bevolking.

Lees meer »

Reizen met de bus in Vietnam - wat je moet weten

Er wonen zo’n 99 miljoen mensen in Vietnam en de afstand van de 2 meest voornaamste start-/ eindpunten van een reisroute (hoofdstad Hanoi naar Saigon) is zo’n 1.715 kilometer. De meest kostefficiënte manier om van A naar B te komen in dit grote land is dan ook de bus. Zelf heb ik er regelmatig gebruik van gemaakt en heb ik aan de hand daarvan een kleine gids gemaakt.

Lees meer »

Bezoek Hanoi Train Street: Wat je moet weten!

Train Street, de blikvanger van Hanoi. Bijna niet voor te stellen dat er een trein door een smal straatje gaat waar ook nog eens mensen wonen. Helaas sinds een tijdje niet meer volledig toegankelijk voor toeristen om de veiligheid te waarborgen.

Lees meer »

Dit mag niet ontbreken op je food-bucketlist

De welbekende bucketlist, iedereen heeft er (onbewust) wel een. De een heeft het op papier uitgewerkt, de ander in z’n gedachten. Als je een liefhebber van heerlijk eten bent (wie is dat nu niet?) dan mag je ook een food-bucketlist overwegen. Van alle landen die ik tot nu toe heb bezocht een typisch gerecht dat je écht moet proberen als je er bent!Voor de vegetariërs en veganisten een (v) toegevoegd voor het gemak.

Lees meer »

Roadtrip door Frankrijk: Azuurblauw water, eindeloze uitzichten en meer!

Frankrijk, voor de meeste Nederlanders kampeerbestemming nummer 1. Het land is groot genoeg om voor iedereen wat wils te bieden: van ruwe bergen voor de fiets- of wandelliefhebber tot de nabijgelegen kust om lekker tot rust te komen. In deze blog vind je een route ter inspiratie voor het plannen van je vakantie in het land van de croissants, baguette en croque monsieur.

Lees meer »

Inspiratie voor je volgende reis!

Zodat jij alleen nog maar hoeft te boeken en al het moois dat de wereld te bieden heeft kan gaan ontdekken!


Informatie

Disclaimer

Vragen of opmerkingen?